Usui Reiki Ryōhō 

Beautiful-spirit-reiki-touch  ✿ڿڰۣ✿  ✿ڿڰۣ✿  ♪ღ♪ ✫✫✫...¸.•°*”˜˜”*°•.ƸӜƷ ✫✫..¸.•°*”˜˜”*°•.ƸӜƷ ✫..•°*”˜˜”*°•.

Reiki  Natural Way of Healing  ✿


Je hoeft niet ziek te zijn om een reikibehandeling te willen, lekker ontspannen of even tijd voor je zelf is ook heel belangrijk. 


Bij fysieke en of psychische klachten altijd je reguliere arts raadplegen.


Een reikibehandelaar kan en mag geen diagnose stellen. 

De reiki energie kan wel een positieve aanvulling en ondersteuning geven bij een behandeling van een arts.

Zelf hoef je niets te doen, ik leg mijn handen op je lichaam en de energie stroomt van zelf. Ik kan dit doen als een stoel of tafel behandeling, in iedergeval wat het prettigst aanvoelt.


Reiki systeem Usui.

De geïntegreerd manier van het Usui Systeem van Reiki Healing kent vier aspecten.

Eigenlijk is de uiterlijke vorm van het Systeem de handoplegging.

Deze beoefening raakt alle niveaus van ons mens-zijn: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Met mijn manier van werken,

kan ik pijn verminderen/laten verdwijnen en kan ik lichaam en geest meer in balans brengen. Door het in balans brengen van lichaam en geest wordt je rustiger, waardoor je beter afstand kunt nemen van problemen, lastige situaties en pijn. Het is dan makkelijker te zien wat de (achterliggende) oorzaak is.

Geschiedenis van Reiki Aan het einde van de negentiende eeuw was de Japanse theoloog dr. Mikao Usui naar aanleiding van vragen van zijn studenten op zoek naar de manier waarop Jezus met handoplegging zieken genazen. Dr. Usui ondekte na lang zoeken bepaalde symbolen in 2500 jaar oude boeddhistische sutra's.Usui bestudeerde de in het Sanskriet geschreven teksten, verbleef in een Zen klooster en mediteerde op een heilige berg bij Kyoto. Na 21 dagen vasten op deze heilige berg kreeg hij een visioen en begreep hij hoe hij de levensenergie door kon geven aan anderen.In de jaren daarna ontwikkelde hij een praktische heelmethode die hij reiki noemde. Zijn opvolger dr. Chujiro Hayashi opende in Tokio een reiki-kliniek. In 1938 volgde mevrouw Hawayo Takata hem op als Grandmaster. Zij heeft reiki eerst naar Hawaii gebracht. Daarna naar de VS en Canada en vervolgens naar Europa. Tot aan haar overlijden in 1980 heeft zij 22 reiki-masters ingewijd.In 1984 kwam reiki in Nederland via de in Canada woonachtige Reiki-master Inger Droog. In 1986 werden de eerste Nederlandse Reiki-masters ingewijd. Inmiddels zijn er al meer dan een half miljoen nederlanders die een reiki cursus hebben gevolgd bij een van de vele reiki-masters die Nederland telt.

Usui Reiki Ryoho

Informatie over hoe Reiki in het westen is gekomen n.a.v. onderzoek. Veel wat verteld wordt in de zogenaamde traditionele Reiki cursussen is

vaak heel anders gegaan of klopt gewoon ook niet. Hoewel dat in beginsel voor de werking niet zoveel uit maakt, kan het je wel hinderen in het vrije ldoorstromen van de energie.

Als je je te veel laat leiden

door de gedachte dat energie stroming afhankelijk is van bepaalde regels en riten.

Lees verder op:https://www.usui-reiki-ryoho.nl/index.php Usui Reiki Ryōhō Dit is een website met veel informatie over Reiki, het leven van Mikao Usui, zijn onderwijs en alles daar om heen.De Reiki geschiedenis wordt uitvoerig behandeld en ik vertel over het traditionele Japanse Reiki onderwijs dat Usui Reiki Ryōhō wordt genoemd.

Het kan een begin zijn voor degene die zich wil verdiepen in de geschiedenis van Reiki en een naslagwerk voor de doorgewinterde Reiki-beoefenaar.

Eerste kennismaking met Reiki Als je bezig bent met het ontdekken van Reiki of als je voor het eerst op deze website bent kunnen de volgende artikelen handig zijn om mee te beginnen: Wat is Reiki?,

Wat is Usui Reiki Ryōhō? en Ontstaan van het Reiki onderwijs. 

Motivatie In mijn eigen Reiki-beoefening ga ik zo dicht mogelijk terug naar de oorspronkelijke bedoeling van Reiki.

Dat is een zoektocht vol verwarring geweest en met deze Usui Reiki Ryōhō website hoop ik een ieder te ondersteunen in zijn of haar eigen zoektocht naar de wortels van Usui-sensei's onderwijs.

Ik wens je een fijn en leerzaam bezoek van Usui-reiki-ryoho.nl! 

https://www.usui-reiki-ryoho.nl/index.php 

 Gebruik van mantra's & symbolen Geschiedenis van jumon & shirushi bij ReikiUsui's onderwijs Mikao Usui gebruikte in zijn vroege onderwijs geen mantra's (jumon) of symbolen (shirushi). Hij introduceerde de mantra's in 1915,

met als doel spirituele groei.Pas in 1923 werden er symbolen geïntroduceerd, voor de mensen die moeite hadden om contact te maken met de energieën.

De mantra's en symbolen werden dus als twee verschillende gereedschappen gebruikt,

en niet als één ding beschouwd zoals we dat hier in het Westen geneigd zijn te doen.

Er waren 3 jumon en 3 shirushi op Okuden niveau, en één mantra en één symbool op Shinpiden niveau.

Hayashi Chūjirō Hayashi begon zijn training in 1925 en was zich niet bewust van het vroegere onderwijs van Usui.

Toen hij in 1931 zijn eigen kliniek en school begon maakte hij de symbolen tot een belangrijker onderdeel van het systeem.

Het lijkt er op dat deze symbolen bij hem evolueerden, net als later bij Takata.

Hij stapte van de reiju methode af en begon inwijdingen te gebruiken en hij voegde de symbolen aan de inwijdings procedures toe TakataHawayo Takata was een student van Hayashi en zodoende was ze niet op de hoogte van het bestaan van de reiju en gebruikte ze de inwijdingen.

Toen haar masterstudenten in 1982 bijeen kwamen, bleek dat Takata niet aan iedereen dezelfde symbolen had meegegeven of dat Takata's leerlingen haar methode om de symbolen te onderwijzen ieder op eigen wijze interpreteerden.

Het klopt dat er drie symbolen bij Reiki 2 werden gegeven en één symbool bij Reiki 3, maar de symbolen die Takata's masters tudenten aan elkaar lieten zien verschilden allemaal.

Na Takata Vanaf Takata zijn er dus verschillende symbolen in omloop en door de jaren heen zijn er mensen geweest die symbolen hebben veranderd en hebben toegevoegd aan het systeem.

Er zijn tegenwoordig tientallen of misschien zelfs honderden symbolen die worden geassocieerd met verschillende Reikistromingen. 

Sommige mensen hebben symbolen toegevoegd vanuit de overtuiging dat die symbolen 'verloren gegane Reikisymbolen' zouden zijn.

Het Tera Mai systeem, van Kathleen Milner, is hier een goed voorbeeld van. Nog steeds komen er in dat systeem af en toe symbolen bij.

Diane Stein schreef in haar boek, "De Kern van Reiki" bladzijde 117, dat er tijdens een channeling werd verteld dat er oorspronkelijk 300 Reikisymbolen waren.

Gelukkig weten we nu, door degelijk onderzoek van o.a. Frans en Bronwen Stiene, dat er geen 'verloren gegane Reikisymbolen' zijn en dat die beweringen dus niet kloppen.


 Usui zelf heeft nooit mantra's of symbolen gebruikt. Toen hij eenmaal mantra's en symbolen in zijn onderwijs introduceerde waren dat er in totaal vier: vier mantra's en daarnaast vier symbolen.Vandaag in de Usui Reiki Ryōhō Gakkai Het is bekend van de Gakkai dat ze niet actief bezig zijn met de symbolen.

Men laat de symbolen wel zien aan de studenten, maar dat is meer uit historische interesse.

 Meer over het gebruik van mantra's en symbolen binnen Usui Reiki Ryōhō kun je vinden in het artikel "Jumon (mantra's)" en "Shirushi (symbolen)".   Lichaam en geest Lichaam en geest zijn één.

Is er disbalans dan heeft dat meestal ook zijn uitwerking op lichaam en geest.

Als je jezelf bv. ernstig zorgen maakt over iets dan kun je daar lichamelijke klachten van krijgen: buikpijn, hoofdpijn,

hyperventilatie.

Spanningen zoeken nu eenmaal na een tijdje toch een weg.

En andersom is het ook zo. Krijg je te maken met een ziekte dan kun je daarvan in de put zitten of zelfs depressief worden. Het één houdt het ander weer in stand en zo is het kringetje rond waardoor.

Het kost kracht, moed en energie om uit dat kringetje of negatieve spiraal te komen maar het is mogelijk.

Soms heb je daarvoor een reguliere arts of psycholoog nodig om alles weer op een rijtje te krijgen of om een traumatische gebeurtenis te verwerken.


Reiki kan heel goed daarnaast helpen en ondersteuning bieden.

NIET in plaats van! maar ernaast.  Belangrijk Reiki en/of andere healing methodes zijn GEEN vervanging voor reguliere geneeswijzen.

Stop daarom NOOIT met een doktersbehandeling, ook niet als een healer zegt dat het kan.

Ik raad je aan om bij ziekten een arts te bezoeken voor advies en bij twijfel altijd je arts te raadplegen.

Trust yourself, you can more than you think you do !! Reiki, eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Werken met de reiki energie brengt je dichter bij jezelf. Via de zelf behandeling neem je tijd voor jezelf, en je hebt aandacht voor je innerlijke leven.

Omdat reiki heel liefdevol en zacht aanvoelt, brengt het troost en acceptatie met zich mee.

 Een positief zelfbeeld door Reiki Als Reiki door je lichaam stroomt, raakt het licht alles aan dat er klaar voor is om geheeld en losgelaten te worden.

Dat kunnen herinneringen aan een gebeurtenis uit je verleden zijn,

maar het kunnen ook denkbeelden en denkpatronen zijn.

Reiki verandert de manier waarop je naar jezelf kijkt en hoe je jezelf waarneemt in je dagelijkse leven.

Dat klinkt misschien wat ingewikkeld of zweverig, maar dat hoeft het niet te zijn.

Reiki maakt je simpelweg meer bewust van de manier waarop je handelt, reageert en denkt.

Hoe meer je met reiki oefent, hoe meer je hele zijn doordrongen raakt van de liefdevolle energie.

Dit reflecteert op je doen en denken, maar ook je zelfbeeld zal positief veranderen.

 Je bent er, dus je mag er zijn Veel mensen met een minderwaardigheidscomplex of negatieve gevoelens over zichzelf hebben baat bij reiki.

Het is een kwestie van toelaten: je open stellen voor de energie en die je hart laten openen.

En als de liefde stroomt, stroomt ook de liefde voor jezelf. Reiki kan heel goed ondersteunen bij het verbeteren van je zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Een paar reiki behandelingen zijn vaak al voldoende om je kijk op jezelf, je relaties en je rol in deze wereld blijvend te veranderen.

Het maakt daarbij niet uit of je jezelf behandelt of reiki ontvangt van iemand anders. Reiki en affirmaties Een hele goede techniek die je met reiki kunt combineren,

is het gebruik van positieve affirmaties. Door te affirmeren - het gebruik van korte, krachtige zinnen en formuleringen met een positieve lading - kun je binnen no-time je manier van denken en je zelfbeeld opwaarderen  Reiki,

voeding en afvallen Wat je eet, dat ben je. We weten allemaal dat het belangrijk is om gezond en verantwoord te eten.

Als je met reiki werkt, leer je om beter te luisteren naar je lichaam.

Je lichaam vertelt je wat het nodig heeft om fit en gezond te blijven.

Het kan zijn dat je daardoor verlangt naar beter eten en het kan ook zo zijn dat je jezelf een ander eetpatroon aan meet.

Zelf weet je het beste wat je nodig hebt en waar je je goed bij voelt. 

Voedsel opladen met reiki Tijdens het bereiden van je maaltijd, kun je je voeding "opladen" met reiki, of het energetisch reinigen met reiki.

Zo stem je je af op de energetische kracht van hetgeen je eet.

Veel mensen hebben de ervaring dat ze daardoor de voedingsstoffen en vitamines beter opnemen en verteren.

Bovendien breng je op deze manier meer bewustzijn, licht en liefde in zowel je voeding als het bereiden ervan: koken wordt een moment van meditatie en liefdevolle aandacht.

En zeg nou zelf, dat is toch veel fijner dan uit gewoonte en plichtsbesef de aardappels afgieten?

Een maaltijd die met liefde en in rust is bereid, smaakt bovendien ook veel beter. Spiritueel afvallen: vul je dieet aan met reiki!Afvallen met reiki is ook heel goed mogelijk. Afvallen gebeurt wanneer jij er klaar voor bent: het is een soort loslaten op fysiek gebied.

Dit spiritueel afvallen kun je ondersteunen en versnellen door jezelf met reiki te behandelen en bewust met voeding om te gaan.

Een dieet kan je daarbij ondersteunen, zolang het niet te streng en beperkend is.

Een dieet moet in lijn zijn met jouw persoonlijke behoeftes en het moet je juist aanmoedigen om gehoor te geven aan de wensen en behoeften van je lichaam en je persoonlijke energie.

  Wanneer gebruik je reiki op afstand? Soms is iemand niet in staat om langs te komen voor een reiki behandeling.

Of de persoon woont heel ver weg. Op die momenten kun je iemand op afstand behandelen. Situaties waarbij je op deze manier reiki kunt geven zijn bijvoorbeeld: bij faalangst voor een examen, bij vliegangst, tijdens een intense levensfase of gewoon tijdens een afgesproken moment om eens goed te ontspannen en te genieten van de heerlijke energie!

  Reiki en engelenReiki is een methode waarbij je effectief kunt ontspannen , zelfinzicht kunt verkrijgen en het herstellend vermogen van je lichaam en je energie-level een flinke power-boost kunt geven.

Daarnaast is reiki ook een manier om je spirituele ontwikkeling en je intuïtieve vermogens te oefenen en versterken.

Reiki brengt alle lagen van jezelf in balans, en daardoor raak je ontvankelijker en gevoeliger voor subtiele (niet direct waarneembare) energie. 

 BeschermengelenReiki komt voort uit de bron van leven, het is de levenskracht zelf.

Op het niveau van de reiki-bron bevinden zich gidsen, engelen en diverse lichtentiteiten (meesters).

In het oosten noemen ze dit "bodhisatva's", en in het westen kennen we ze als spirituele gidsen en (bescherm)engelen. Deze lichtwezens zijn ver ontwikkeld en hebben hun karma getransmuteerd, waardoor ze nu in dienst staan van het licht.

Ze beschermen de energie en zorgen voor een juiste verdeling van kracht en healing.

De aanwezigheid en invloed van deze wezens kun je opmerken in de vorm van liefde, warmte en een gevoel van vrede of verbondenheid.

Je kunt als je visueel bent ingesteld ook lichtbronnen zien, of wellicht voel je tintelingen en een  liefdevolle aanwezigheid dicht bij je. 

Contact met je gidsReiki kan je in contact brengen met engelen en lichtwezens, als je er open voor staat en er gevoelig voor bent.

Je kunt je met reiki afstemmen op de hogere niveau's van bewustzijn, waarbij de wijsheid en liefdevolle healing energie van de engelen door jouw heen stroomt in de vorm van inzicht, boodschappen en helderziende waarnemingen. En als je er klaar voor bent, en als dit op jouw pad is voorbestemd om te gebeuren, 

Usui Reiki Ryoho


Informatie over hoe Reiki in het westen is gekomen n.a.v. onderzoek. Veel wat verteld wordt in de zogenaamde traditionele Reiki cursussen is

vaak heel anders gegaan of klopt gewoon ook niet. Hoewel dat in beginsel voor de werking niet zoveel uit maakt, kan het je wel hinderen in het vrije ldoorstromen van de energie.

Als je je te veel laat leiden

door de gedachte dat energie stroming afhankelijk is van bepaalde regels en riten.

Lees verder op:https://www.usui-reiki-ryoho.nl/index.php Usui Reiki Ryōhō Dit is een website met veel informatie over Reiki, het leven van Mikao Usui, zijn onderwijs en alles daar om heen.De Reiki geschiedenis wordt uitvoerig behandeld en ik vertel over het traditionele Japanse Reiki onderwijs dat Usui Reiki Ryōhō wordt genoemd.

Het kan een begin zijn voor degene die zich wil verdiepen in de geschiedenis van Reiki en een naslagwerk voor de doorgewinterde Reiki-beoefenaar.

Eerste kennismaking met Reiki Als je bezig bent met het ontdekken van Reiki of als je voor het eerst op deze website bent kunnen de volgende artikelen handig zijn om mee te beginnen: Wat is Reiki?,

Wat is Usui Reiki Ryōhō? en Ontstaan van het Reiki onderwijs. 

Motivatie In mijn eigen Reiki-beoefening ga ik zo dicht mogelijk terug naar de oorspronkelijke bedoeling van Reiki.

Dat is een zoektocht vol verwarring geweest en met deze Usui Reiki Ryōhō website hoop ik een ieder te ondersteunen in zijn of haar eigen zoektocht naar de wortels van Usui-sensei's onderwijs.

Ik wens je een fijn en leerzaam bezoek van Usui-reiki-ryoho.nl! 

https://www.usui-reiki-ryoho.nl/index.php 

 Gebruik van mantra's & symbolen Geschiedenis van jumon & shirushi bij ReikiUsui's onderwijs Mikao Usui gebruikte in zijn vroege onderwijs geen mantra's (jumon) of symbolen (shirushi). Hij introduceerde de mantra's in 1915,

met als doel spirituele groei.Pas in 1923 werden er symbolen geïntroduceerd, voor de mensen die moeite hadden om contact te maken met de energieën.

De mantra's en symbolen werden dus als twee verschillende gereedschappen gebruikt,

en niet als één ding beschouwd zoals we dat hier in het Westen geneigd zijn te doen.

Er waren 3 jumon en 3 shirushi op Okuden niveau, en één mantra en één symbool op Shinpiden niveau.

Hayashi Chūjirō Hayashi begon zijn training in 1925 en was zich niet bewust van het vroegere onderwijs van Usui.

Toen hij in 1931 zijn eigen kliniek en school begon maakte hij de symbolen tot een belangrijker onderdeel van het systeem.

Het lijkt er op dat deze symbolen bij hem evolueerden, net als later bij Takata.

Hij stapte van de reiju methode af en begon inwijdingen te gebruiken en hij voegde de symbolen aan de inwijdings procedures toe TakataHawayo Takata was een student van Hayashi en zodoende was ze niet op de hoogte van het bestaan van de reiju en gebruikte ze de inwijdingen.

Toen haar masterstudenten in 1982 bijeen kwamen, bleek dat Takata niet aan iedereen dezelfde symbolen had meegegeven of dat Takata's leerlingen haar methode om de symbolen te onderwijzen ieder op eigen wijze interpreteerden.

Het klopt dat er drie symbolen bij Reiki 2 werden gegeven en één symbool bij Reiki 3, maar de symbolen die Takata's masters tudenten aan elkaar lieten zien verschilden allemaal.

Na Takata Vanaf Takata zijn er dus verschillende symbolen in omloop en door de jaren heen zijn er mensen geweest die symbolen hebben veranderd en hebben toegevoegd aan het systeem.

Er zijn tegenwoordig tientallen of misschien zelfs honderden symbolen die worden geassocieerd met verschillende Reikistromingen. 

Sommige mensen hebben symbolen toegevoegd vanuit de overtuiging dat die symbolen 'verloren gegane Reikisymbolen' zouden zijn.

Het Tera Mai systeem, van Kathleen Milner, is hier een goed voorbeeld van. Nog steeds komen er in dat systeem af en toe symbolen bij.

Diane Stein schreef in haar boek, "De Kern van Reiki" bladzijde 117, dat er tijdens een channeling werd verteld dat er oorspronkelijk 300 Reikisymbolen waren.

Gelukkig weten we nu, door degelijk onderzoek van o.a. Frans en Bronwen Stiene, dat er geen 'verloren gegane Reikisymbolen' zijn en dat die beweringen dus niet kloppen.


 Usui zelf heeft nooit mantra's of symbolen gebruikt. Toen hij eenmaal mantra's en symbolen in zijn onderwijs introduceerde waren dat er in totaal vier: vier mantra's en daarnaast vier symbolen.Vandaag in de Usui Reiki Ryōhō Gakkai Het is bekend van de Gakkai dat ze niet actief bezig zijn met de symbolen.

Men laat de symbolen wel zien aan de studenten, maar dat is meer uit historische interesse.

 Meer over het gebruik van mantra's en symbolen binnen Usui Reiki Ryōhō kun je vinden in het artikel "Jumon (mantra's)" en "Shirushi (symbolen)".   Lichaam en geest Lichaam en geest zijn één.

Is er disbalans dan heeft dat meestal ook zijn uitwerking op lichaam en geest.

Als je jezelf bv. ernstig zorgen maakt over iets dan kun je daar lichamelijke klachten van krijgen: buikpijn, hoofdpijn,

hyperventilatie.

Spanningen zoeken nu eenmaal na een tijdje toch een weg.

En andersom is het ook zo. Krijg je te maken met een ziekte dan kun je daarvan in de put zitten of zelfs depressief worden. Het één houdt het ander weer in stand en zo is het kringetje rond waardoor.

Het kost kracht, moed en energie om uit dat kringetje of negatieve spiraal te komen maar het is mogelijk.

Soms heb je daarvoor een reguliere arts of psycholoog nodig om alles weer op een rijtje te krijgen of om een traumatische gebeurtenis te verwerken.


Reiki kan heel goed daarnaast helpen en ondersteuning bieden.

NIET in plaats van! maar ernaast.  Belangrijk Reiki en/of andere healing methodes zijn GEEN vervanging voor reguliere geneeswijzen.

Stop daarom NOOIT met een doktersbehandeling, ook niet als een healer zegt dat het kan.

Ik raad je aan om bij ziekten een arts te bezoeken voor advies en bij twijfel altijd je arts te raadplegen.

Trust yourself, you can more than you think you do !! Reiki, eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Werken met de reiki energie brengt je dichter bij jezelf. Via de zelf behandeling neem je tijd voor jezelf, en je hebt aandacht voor je innerlijke leven.

Omdat reiki heel liefdevol en zacht aanvoelt, brengt het troost en acceptatie met zich mee.

 Een positief zelfbeeld door Reiki Als Reiki door je lichaam stroomt, raakt het licht alles aan dat er klaar voor is om geheeld en losgelaten te worden.

Dat kunnen herinneringen aan een gebeurtenis uit je verleden zijn,

maar het kunnen ook denkbeelden en denkpatronen zijn.

Reiki verandert de manier waarop je naar jezelf kijkt en hoe je jezelf waarneemt in je dagelijkse leven.

Dat klinkt misschien wat ingewikkeld of zweverig, maar dat hoeft het niet te zijn.

Reiki maakt je simpelweg meer bewust van de manier waarop je handelt, reageert en denkt.

Hoe meer je met reiki oefent, hoe meer je hele zijn doordrongen raakt van de liefdevolle energie.

Dit reflecteert op je doen en denken, maar ook je zelfbeeld zal positief veranderen.

 Je bent er, dus je mag er zijn Veel mensen met een minderwaardigheidscomplex of negatieve gevoelens over zichzelf hebben baat bij reiki.

Het is een kwestie van toelaten: je open stellen voor de energie en die je hart laten openen.

En als de liefde stroomt, stroomt ook de liefde voor jezelf. Reiki kan heel goed ondersteunen bij het verbeteren van je zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Een paar reiki behandelingen zijn vaak al voldoende om je kijk op jezelf, je relaties en je rol in deze wereld blijvend te veranderen.

Het maakt daarbij niet uit of je jezelf behandelt of reiki ontvangt van iemand anders. Reiki en affirmaties Een hele goede techniek die je met reiki kunt combineren,

is het gebruik van positieve affirmaties. Door te affirmeren - het gebruik van korte, krachtige zinnen en formuleringen met een positieve lading - kun je binnen no-time je manier van denken en je zelfbeeld opwaarderen  Reiki,

voeding en afvallen Wat je eet, dat ben je. We weten allemaal dat het belangrijk is om gezond en verantwoord te eten.

Als je met reiki werkt, leer je om beter te luisteren naar je lichaam.

Je lichaam vertelt je wat het nodig heeft om fit en gezond te blijven.

Het kan zijn dat je daardoor verlangt naar beter eten en het kan ook zo zijn dat je jezelf een ander eetpatroon aan meet.

Zelf weet je het beste wat je nodig hebt en waar je je goed bij voelt. 

Voedsel opladen met reiki Tijdens het bereiden van je maaltijd, kun je je voeding "opladen" met reiki, of het energetisch reinigen met reiki.

Zo stem je je af op de energetische kracht van hetgeen je eet.

Veel mensen hebben de ervaring dat ze daardoor de voedingsstoffen en vitamines beter opnemen en verteren.

Bovendien breng je op deze manier meer bewustzijn, licht en liefde in zowel je voeding als het bereiden ervan: koken wordt een moment van meditatie en liefdevolle aandacht.

En zeg nou zelf, dat is toch veel fijner dan uit gewoonte en plichtsbesef de aardappels afgieten?

Een maaltijd die met liefde en in rust is bereid, smaakt bovendien ook veel beter. Spiritueel afvallen: vul je dieet aan met reiki!Afvallen met reiki is ook heel goed mogelijk. Afvallen gebeurt wanneer jij er klaar voor bent: het is een soort loslaten op fysiek gebied.

Dit spiritueel afvallen kun je ondersteunen en versnellen door jezelf met reiki te behandelen en bewust met voeding om te gaan.

Een dieet kan je daarbij ondersteunen, zolang het niet te streng en beperkend is.

Een dieet moet in lijn zijn met jouw persoonlijke behoeftes en het moet je juist aanmoedigen om gehoor te geven aan de wensen en behoeften van je lichaam en je persoonlijke energie.

  Wanneer gebruik je reiki op afstand? Soms is iemand niet in staat om langs te komen voor een reiki behandeling.

Of de persoon woont heel ver weg. Op die momenten kun je iemand op afstand behandelen. Situaties waarbij je op deze manier reiki kunt geven zijn bijvoorbeeld: bij faalangst voor een examen, bij vliegangst, tijdens een intense levensfase of gewoon tijdens een afgesproken moment om eens goed te ontspannen en te genieten van de heerlijke energie!

  Reiki en engelenReiki is een methode waarbij je effectief kunt ontspannen , zelfinzicht kunt verkrijgen en het herstellend vermogen van je lichaam en je energie-level een flinke power-boost kunt geven.

Daarnaast is reiki ook een manier om je spirituele ontwikkeling en je intuïtieve vermogens te oefenen en versterken.

Reiki brengt alle lagen van jezelf in balans, en daardoor raak je ontvankelijker en gevoeliger voor subtiele (niet direct waarneembare) energie. 

 BeschermengelenReiki komt voort uit de bron van leven, het is de levenskracht zelf.

Op het niveau van de reiki-bron bevinden zich gidsen, engelen en diverse lichtentiteiten (meesters).

In het oosten noemen ze dit "bodhisatva's", en in het westen kennen we ze als spirituele gidsen en (bescherm)engelen. Deze lichtwezens zijn ver ontwikkeld en hebben hun karma getransmuteerd, waardoor ze nu in dienst staan van het licht.

Ze beschermen de energie en zorgen voor een juiste verdeling van kracht en healing.

De aanwezigheid en invloed van deze wezens kun je opmerken in de vorm van liefde, warmte en een gevoel van vrede of verbondenheid.

Je kunt als je visueel bent ingesteld ook lichtbronnen zien, of wellicht voel je tintelingen en een  liefdevolle aanwezigheid dicht bij je. 

Contact met je gidsReiki kan je in contact brengen met engelen en lichtwezens, als je er open voor staat en er gevoelig voor bent.

Je kunt je met reiki afstemmen op de hogere niveau's van bewustzijn, waarbij de wijsheid en liefdevolle healing energie van de engelen door jouw heen stroomt in de vorm van inzicht, boodschappen en helderziende waarnemingen. En als je er klaar voor bent, en als dit op jouw pad is voorbestemd om te gebeuren, kan het zijn dat je contact met je gids legt.


Onze gebruikers

Ik wens je een fijn en leerzaam bezoekje

Uitleg over reiki..

systeem Usui.Kundalini Reiki

Hier kun je een typische gebruiker beschrijvenen waarom dit project zo belangrijk voor hun is. Het is goed om je bezoekers te motiveren zodat ze ook weer terug komen naar je website.

 

Wees Welkom lieve Bezoeker, 

 Mijn Specialisaties :

Natural Healing ♥
* Reiki Usui Systeem  ReikiMaster 
*Instant Healing
* Dolphin Reiki  Reiki Master
* Kundalini Reiki Master  Gold Reiki Master